naslovna

pitanja i odgovori

novosti

kontakt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Rasadnik Bunjani

Rasadnik Bunjani osnovan je 2007. godine na površini od 3ha. Rasadnik se nalazi na blagim brežuljcima Moslavačke gore jugoistočne ekspozicije, te je idealna lokacija za proizvodnju visokokvalitetnih sadnica lijeske.

Iskustvo je pokazalo da se na našem tržištu ne nalazi dovoljna količina sadnog materijala prihvatljive kvalitete, a samo sa kvalitetnim sadnim materijalom se može postići ujednačen razvoj novog nasada. Veliki je postotak sadnica koje se ne prime ili vrlo dugo "tuguju", a nema mogućnosti za besplatnu zamjenu sadnica zbog šteta nastalih zbog loše kvalitete sadnog materijala. Literatura te ostali izvori podataka o sadnji i održavanju nasada su vrlo "šturi" te kao takvi nedovoljni za odabir kvalitetnog sadnog materijala što za posljedicu ima jako loše početno iskustvo velike većine novih plantažera. Zbog svega navedenog odlučili smo osnovati vlastiti rasadnik kojim ćemo pokušati anulirati sve navedene nedostatatke našeg tržišta.

Svaki kupac dobiva:
- kompletnu literaturu za uzgoj lješnjaka
- kvalitetan sadni materijal
- sve neophodne savjete za: kvalitetnu pripremu terena za sadnju, koji raspored sadnica upotrijebiti, kakav uzgojni oblik odabrati, kako odabrati razmak sadnje, kako formirati odabrani uzgojni oblik, kako zaštititi mlade sadnice od štetočina i nametnika...
- besplatnu zamjenu sadnica u iznosu od 10 % ukupno kupljenih sadnica u periodu od godine dana bez obzira na uzrok zbog kojeg je došlo do sušenja posađenih sadnica.

Od proizvodnog sortimenta na raspolaganju su Vam sorte Istarski duguljasti u kombinaciji sa sortom za oprašivanje Rimski okrugli. Najbolji omjer za kvalitetno oprašivanje je 80 – 90% Istarskog duguljastog lješnjaka uz 10 – 20% Rimskog okruglog lješnjaka.